oktoober 21, 2010

Teenus : veebilehtede programmeerimine

Väljavõte oktoobrikuu "Digi"-st (10.2010 - LK.20):

---

Digi uurib ja vastab Andrea Corradini (Kopenhaageni IT-Ülikool), kes tuli Eesti IT Kolledžisse õpetama programmeerijatele seda kuidas teha lõppkasutajale arvutiga läbisaamine lihtsamaks.

---

Räägi täpsemalt, mis teemaga sa tegeled?
Inimese ja arvuti läbisaamisega. Ma õpetan programmeerijatele, kuidas teha lõppkasutajale arvutiga läbisaamine lihtsamaks. Kasutajaliidesed on tihti frustratsiooni allikaks. Tahad, et arvuti midagi teeks, aga arvuti teeb hoopis muud ja sa taod oma pead vastu ekraani. Tehnoloogia peaks kohanema kasutajaga, mitte vastupidi. Installid mõne Microsofti toote uue versiooni ja hakkad jälle õppima ...

Võib siis öelda, et IT Kolledžis tegeleti enne sinu tulekut tõsiuskliku programmeerimisega programmeerijate endi rõõmuks?See on ehk liiga tugev väide, aga mõttesuund oli midagi sellist jah. IT Kolledžis on tugev IT-süsteemide arenduse ja administreerimise suund. Fookus on tehnoloogial endal ja sellel, kuidas seda kasutada, mitte lõppkasutajal. Programmeerijate häda on tihti selles, et nad teevad asju iseendale, mitte kasutajale mõeldes. Pärast ei leia kasutajad midagi vajalikku üles, sest asi on liiga keeruline. Samas on selge see, et turul on alati vaja tõsiusklikke programmeerijaid. Samamoodi nagu on vaja disainereid ja turundajaid.

---

hmm ja miks ma siis halvustan muidu programmeerijaid, et teevad keerulisi haldusliiideseid.. andke tõesti andeks .. nüüd saan aru, et olen eksinud teie suhtes... ega teie ei tee asju valesti vaid teid õpetatakse asju valesti tegema - mõelge inimestele mitte süsteemidele ;)

Kommentaare ei ole: