juuli 15, 2011

Lauamäng : Tsitadell

Aega võttis aga asja sai ... lõpuks olen ka mina seda mänginud, kuigi olemas ta mul juba pikemat aega :D
Tsitadell tundub alguses peale vaadates keeruline, kuid tegelt on see väga lihtne ning põnev mäng.

Eesmärk : terve mängu point on koguda kulda ning ehitada "ehitisi" oma kindlusse - võidab see kes suht esimesena ehitab kaheksanda ehitise.

Mängu käik :
I - valib iga mängija endale ühe 8st rollist ja annab rolli kaardid edasi ning igaüks saab enda kätte ettenähtud arvu kaarte ja kulda.
II - peale rollide valimist hakkab kuningas (inimene kelle ees on kuldne kroon ees) välja kutsuma rolle alates esimesest.
IIIa - mängija, kellel on rolli kaart, mis välja kutsuti valib alguses kas soovib kaks kuld münti või kaks kaarti, millest ühe võtab endale ning teise paneb maha läinute pakki.
IIIb - mängija ehitab enda kindlusse ühe ehitise, kui tema roll ei luba teha muud, kuid samas on tal võimalus ka üks kord oma korra ajal kasutada rolli erivõimeid.
IV - kui rollid on välja kutsutud ning mängijad oma käigud tehtud hakkab kõik uuesti pihta.

Mängu lõpp : mäng saab läbi siis kui mänguringi ajal üks või mitu inimest ehitab enda kindlusse kaheksanda ehitise. Peale seda loetakse kokku kindlusesolevad ehitised punktidena ning ka kõik lisapunktid ja suurima skoori saanu võidab. Kulda arvestatakse ainult viigi puhul!

ja nii ongi - lihtne ju !

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Ühe korra külas mängides tundus lahe mäng olevat.
Ei tea, kas seda eestikeelset mängu oleks võimalik oma lastele kuskilt soetada. Müügikohtades on see läbimüüdud aga kas on kohti, kus müüakse kasutatud lauamänge?